PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Monday, July 29, 2013

BUAH JENTIK

Jarang dapat .....selalunya muncul di tengah-tengah musim buah ...
Tak komersial....sebab tak ramai yang tanam...
.
.
.
Rasanya manis ..kadang2 ada sikit2 masam.
Cara nak bukanya ...
Buah ...tu kena jentik bg pecah kulit... dan dapatkan isinya ...


18 comments:

Dr Singa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lamanya tak nampak buah jentik-jentik ni!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya lagi dahsyat.

tak pernah nampak buah ni...

hehe.

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cikguuuu....sob! sob! kali terakhir akak makan buah ni masa umur 8 tahun iaitu dalam tahun 1969, diulangi sekali lagi 1969...masa tu kat Muar, bila pindah Johor terus tak jumpa sampai la.

akak faham camner nikmatnya buah tu, mmg kena jentik2 dulu pastu makan isi yg berjurai2 tu, dah kecur ni...

pos sikit boleh ker cikgu?

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Mmm, lamanya tak makan buah ni. Tak ingat dah aih last time makan. Budak-budak la ni sure tak kenai buah ni. Tang jentik tu yg best tp saya geram makan buah ni pasai isi sikit ja.

Ibu n Abah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Macam rambai pun ada..
Tp bukan rambai.. Kan?

gadisBunga™ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya suka buah ni!!!

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Queenie insyaallah Kak Q ... lepas raya ni. Kalau ada rezeki....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates
This comment has been removed by the author.
Suria Amanda said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kat belakang rumah adik ipar ada pokok ni....jakun mula2 tgok...masa mkn ada yg manis ada yg masam...

JunAina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Wahhh...sedapnya.

Dok KL mana ada jual buah ni.

Charlie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Great!

TINTA ALAMI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Assalammualaikum,kalau ada stok buah jentik,saya nak beli 1 kilo,betul-betul punya nak ni,saya bank in duit dulu,lepas dapat duit pos kat saya.last saya makan tahun 1986.anak saya nak makan sangat-sangat.kecik-kecik dulu di tak sempat makan.

Unknown said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

qzz0525
coach outlet
ugg outlet
ugg boots
longchamp handbags
ralph lauren polo shirts
true religion outlet
manchester united jersey
links of london
coach outlet
cheap jordans

时间 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

0813jejeair jordan retro 11 homme Nike Shox chaussure nike basketball pas cher Deliver, les grands joueurs resteront au top sur le chaussures nike femme pas cher marché. La plupart des entreprises diront qu'ils asics running homme bleu utilisent "ceci ou cela" pour sécuriser les asics gel nimbus 17 France rivets, mais l'essentiel est que ce ne sont chaussure nike air max 1 premium liberty id que des couches de corrections à chaussures nike femme cortez un design beaucoup moins cher et vieux. air max homme nike 2017 La plupart de ces armes n'avaient jamais été chaussure nike air max 1 ultra moire pour homme délivrées.

Unknown said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

www11.9
stussy
adidas yeezy
champion sportswear
pandora outlet
ralph lauren polo
moncler jacket
red bottom shoes
pandora outlet
off white shoes
clarks outlet

5689 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

zzzzz2018.11.14
christian louboutin
ferragamo shoes
christian louboutin outlet
supreme clothing
canada goose
hugo boss
ed hardy uk
christian louboutin shoes
coach outlet
red bottom shoes

yanmaneee said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

christian louboutin
louboutin shoes
cheap jordans
michael kors uk
cheap nfl jerseys
adidas stan smith
nike react
golden goose outlet
nike hyperdunk
hermes handbags

yanmaneee said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

supreme hoodie
adidas yeezy
yeezy 350
steph curry shoes
supreme
air jordans
kyrie 5 spongebob
hermes online
yeezy 350
yeezy 700