Masakan yang dimasak baru-baru ini . Berkunjung di pasar sehari Pekan Yan . Ikan2 dan seafood yang fresh dan amat murah.
Bahan-bahannya
500 gram udang sederhana
Petai dipotong nipis (CA suka belah dua ngan kulit-kulit sekali)
segenggam cabai kering + 2 labu bawang besar – diblender
1 keping asa gelugor
garam
gula
1 labu bawang besar dihirs sederhana besar
minyak secukup rasa …
CARA
1. Tumis cabai sehingga pecah minyak
2. Masukkan asam keping
3. Masukkan Petai
4. Masukkan udang
5. Masukkan gula .. seikut hati
6. Masukkan garam secukup rasa
7. Masukkan bawang hiris ….
8. Angkat dan hidangkan ……. lawan dengan gelama masam goreng
fuhhhhh …. terangkat ….
1 comments:
sedap, sedap, sedap...
Post a Comment