PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, October 12, 2010

HUTAN LIPUR SERI PERIGI , YAN

Minggu ni Ca sibuk gila2 …… camping budak2 tak selesai..

tiba-tiba dapat panggilan telefon , mertua masuk hospital ….

Disebabkan tekanan darah yang tinggi … menyebabkan mungkin pembuluh darah pecah …

berlaku pendarahan dari rongga hidung , tidak  berhenti2… Baba cakap hampir sebesen juga darah tu ….

Mak dimasukkan ke hospital Yan , CA …. bergegas pagi-pagi tu bertolak balik dengan anak2.

Alhamdulillah , ada rumah abang di Guar Cempedak di situlah tempat kami transit .

Kalau tak teruk juga nak berulang alik dari Pendang .

Hari ini dah kembali kerja , Baba pun cakap mak dah keluar hospital.. Alhamdulillah …

Mengisi masa senggang semasa di Yan , Hospital mana boleh masuk 24 jam …

kami sempat menjengah ke sini  …. selalu nampak dari jauh ja…..

P1000479

Dari Jalan Besar Yan …..

P1000483

Jalan Masuk Ke Kg Seri Perigi ….

P1000500

Hutan Lipur Seri Perigi , Yan …..

P1000529

Keadaan air kurang memberangsangkan untuk mandi manda ……

Untuk layan blues …. kira ok lah …….

sambil-sambil merenung air yang turun memercik ke batu tu ….

P1000509

Boleh lah …… cipta syair ke ..

gurindam ke …..

Memang tenang dan aman damai (orang pun tak ada ……..)

1 comments:

NGINAP SRENGENGE said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam CA,

Doakan si ibu sihat walafiat.

wassalam