PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, June 24, 2010

TOBIAR GOLD – MEMPELAM CHOKANAN

Satu produk tempatan kampungku ….  Dulu sebut saja Tobiar  , orang pelik semacam ja.  Nama pelik.  Orang tua-tua panggil Tubir . Orang Kedah sebut Tobiaq. Apa pun aku tetap bangga dengan nama dia , walaupun ladang mangga ni bukan aku punya. Kalau aku yang punya lagi … bangga tahap gaban laaa…. mau canang satu Malaysia hahahahah …..

 DSC_0065

Ladang …..

DSC_0068 

Sekotak RM25.00

 DSC_0074

Meleleh kan…….

Makan ngan pulut pun sedap ni …….

IMG_1646

Pulut Pelam …….. masa di Hatyai  tak lama dulu ….

2 comments:

mamawana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam caiyang

Nengok gambaq mempelam pulut tu..terliyok cheq

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Organized -Living things are made of atoms and molecules that are organized into cells. [url=http://www.mulberryhandbagssale.co.uk]mulberry outlet[/url The home Charles and I owned together was still not sold. [url=http://www.goosecoatsale.ca]canada goose online[/url] Ztzlehuxn
http://www.pandorajewelryvip.co.uk Aumjrfbpp [url=http://www.officialcanadagooseparkae.com]canada goose[/url] vlioodxxi