PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, June 3, 2010

LIMAU KEDANGSA ….

102_4200

 

Limau kedangsa ni sama ja rupanya denga limau bali ….. Cuma rasanya masam-masam manis.

Bagi yang suka makan cicah garam belacan …. memang sedap…. hingga menjilat jari ……

Zaman aku kecik-kecik ada orang kampung jual …. sekarang dah tak ada …….Kalau ada pun kat Ipoh kot … dulu sebijik dua kupang saja…….. kekadang di bagi 2 biji. Pemurahkan orang kampung ……  Nak meniaga tapi tak sampai ati ……… beli 1 dapat percuma 1 ……..

0 comments: