PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....
SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.
Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....
Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...
Wednesday, June 23, 2010
PUDING ROTI
Sebelum Masuk ke oven …
Tadaaaaa …. siap …. sikit itam sebab cheff sibuk layan CAHAYA …. hahahaha
RESEPI
8 keping roti yang sapu dengan margerine / butter
450 ml fresh milk
4 sudu gula
3 sudu butter
4 biji telur
3 sudu tepung jagung
sedikit esen vanila
secubit garam
badam , kismis atau apa saja yang ingin ditabur untuk mencantikkannya .
CARA
1. Roti dicerai2kan dan diatur dalam loyang .
2. susu , gula , telur , butter , garam , esen vanila dan tepung jagung diblender
3. Tuang atas roti dan biarkan selama 15 minit .
4. Taburlah apa yang berkaitan dan bakar suhu 180 c , dalam 45 minit (ikut keadaan )
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment