PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Monday, August 23, 2010

TEPUNG PELITA

Terujanya aku ….. dengan semangat yang membara …
aku ……. bersedia untuk membuat tepung pelita …..
dengan panduan yang aku copy , paste and print tadi ….
aku pun mengadunlah …… tepung pelita…
huhhhh …….. menjadi lah kiranya ….
Waktu berbuka …….
“ kuih apa ni ?”
“tepung pelita , cuba lah….. terukkkk buatnya tadi …“ …….. yang bertanya pun try …
“sedap …..”…
sambil-sambil senyum  kambing ….(nak pelekeh aku lah tu …..”
“tepung pelita ka……. minyak pelita “……
Waaaaaaaaaaaaaaaa….. sampai ati ………… baba …….
102_6040
Lihat lah dunia ….
Tepung pelita aku ….. yang terlebih gedik …. hahaahhaaha ..
Apapun …. kita belajar dari kesilapan….
pengajarannya ………. lenkali kena tambah tepung lebih skit untuk kepala dia ….. supaya monumen tu tak runtuh ….
Thank pada Azian …… (jangan bandingkan pic tepung pelita  dia ngan aku yee……jauh sudu ngan api …… hehehehe)

5 comments:

kucingorengemok said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

macam dilanda tsunami, hihi... besok cuba lagi! (kalau kita, ayatnya besok beli lagi)

azian said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Chik Att,
tahniah kerana berjaya mencuba.Dlm N3 saya itu saya ada mengingatkan tentang bahagian 'kepala' itu. Jika saya buat lg saya jg akan tambah lebih tepung dari resepi asal itu.

vagg© said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam chik att;
heheh saya kalo buat pape xjadik, suka gak letak kat blog sbb kenangan tu.. kenangan kita masak dan belajar buat resipi baru kan?
xjadik xpe lenkali leh try lg.

jan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kih kih kih, lawak arr.... chik att, macamana dgn rasanya ok tak. selepas daripada kejadian tsunami ni, chik att cuba lagi tak.

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Wahai Che Jan ...

Rasa dia memang mabeles duaplohlima kali ....
cair disudu ...laju di tekak kah kah ...

Second trial belum buat ......... hatiku kuciwa ... kah kah kah ...