PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Monday, August 2, 2010

Fenomena mirip Laut Merah terbelah 2 dizaman Nabi Musa

Suatu kejadian alam yang sama sekali tidak ada kaitannya dengan kisahMozes (Musa), the Ten Commandments dalam buku Exodus-Holy Bible.Hanya,..... kira-kira mirip.Ini adalah penomena alam yang paling mengagumkam di Korea Selatan yangdinamai "Moses Miracle", dua kali setahun terjadi air surut, terbukasuatu alur daratan sepanjang 2.8 kilometer dan lebar 40 meter yangmenghubungkan pulau Jindo dan Modo selama beberapa jam.

Suatu festival diadakan untuk mengingatkan kejadian alam dan dihadiri orang-orang dari segala penjuru dunia ini. Bagaimanapun kejadian alamini belum begitu diketahui sampai tahun 1975, ketika Mr. Pierre Randiduta besar Perancis untuk negara Korea berkunjung kemari danmempublikasikannya di surat kabar Perancis.

sumber; http://www.duniaremaja.org/did-you-know-f68/laut-korea-yang-terbelah-t518.htm

0 comments: