PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, February 10, 2015

SAMBAL BELACAN TOMATO

Lama tak buat ....
Cer try sedap ....
.
.
.
.
Cili merah
Cili api kampung
Belacan
Garam (jika belacan tak masin )

Tumbuk dalam lesung batu sampai lumat.
Masukkan tomato hijau yang dipotong nipis. Tumbuk lagi setakat mana mahu .
Perah limau nipis.
Siap.
.
.
.
Makan dengan nasi panas ....ada ikan kering atau ikan bakar. Ikan keli bakar perrrgghhh .... tak tau nak cerita. Keli pula keli kg ... keli sawah ...
Telan air liur ...gluuuppp ... gluuuppp....

5 comments:

Nooriah Abdullah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

adus sedapanya chik Att dah meleleh air lior ni nak kena buat jugak ni bagi terlajak laris nasi hari ni..

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Nooriah Abdullah Kak Noor belaca kedah ...wajibb keh keh keh

fadzli Amir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Assalam Cik Att....ingatkan mempelam je leh buat sambal...tomato pun buleh...

JunAina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ini namanya entri khianat...ahahhaa... Saja ja tau buat orang terlioq!

Ibu n Abah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hahahahahaha
Aina telah dikhianati...
CA
Lauk begini yg bahaya
Buka selera sebesaq2nya....