PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, January 29, 2015

Tulisan berangkai ..

Mari kita menulis ...
Belajar buat S pun makan masa setengah jam ...
Sambungkan S dengan A ... lagi setengah jam ....
Apa-apalah anak-anak  oiiii .... janji korang boleh buat ....
Cikgu pun skill dah ke laut....
.
.
.
Perjalanan hidup ini juga  seperti membentuk huruf di atas garisan ...
Tak pandai ... membentuk .... rosak kehidupan ....
Kalau dibentuk dari asas ... dari kecil di atas landasan yang betul ... di atas landasan agama ...
Maka... akan cantiklah kehidupan di dunia dan akhirat .....
Cabaran dan dugaan mendidik di zaman ini .... lebih besar berbanding ibubapa kita mendidik kita masa kecil dahulu ...
Di era 60an... 70 an... 80 an....
Di kala gula ... sekati hanya 15 sen ...

2 comments:

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tulisan sambung ni biasa dilihat kalau mat saleh menulis...kat malaysia ni, jarang jarang..:)

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Daddy Ziyyad memang ada dalam silibus Bahasa Melayu Tahun 3. Cuma kurang diberikan penekanan sebab dia tak digunakan dalam pentaksiran .Ia cuma asas kemahiran ....