PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, January 29, 2015

Tulisan berangkai ..

Mari kita menulis ...
Belajar buat S pun makan masa setengah jam ...
Sambungkan S dengan A ... lagi setengah jam ....
Apa-apalah anak-anak  oiiii .... janji korang boleh buat ....
Cikgu pun skill dah ke laut....
.
.
.
Perjalanan hidup ini juga  seperti membentuk huruf di atas garisan ...
Tak pandai ... membentuk .... rosak kehidupan ....
Kalau dibentuk dari asas ... dari kecil di atas landasan yang betul ... di atas landasan agama ...
Maka... akan cantiklah kehidupan di dunia dan akhirat .....
Cabaran dan dugaan mendidik di zaman ini .... lebih besar berbanding ibubapa kita mendidik kita masa kecil dahulu ...
Di era 60an... 70 an... 80 an....
Di kala gula ... sekati hanya 15 sen ...

8 comments:

Dr K said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tulisan sambung ni biasa dilihat kalau mat saleh menulis...kat malaysia ni, jarang jarang..:)

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Daddy Ziyyad memang ada dalam silibus Bahasa Melayu Tahun 3. Cuma kurang diberikan penekanan sebab dia tak digunakan dalam pentaksiran .Ia cuma asas kemahiran ....

Unknown said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

qzz0525
yeezy boost 350
oakley sunglasses
air max 90
real madrid jersey
nike outlet
oakley sunglasses
chrome hearts outlet
barcelona jersey
jordan shoes
cheap jordans

时间 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

0728jejeCompte tenu de asics homme en promo la récompense All-Star cette année-là, la star du basket-ball était en route nike air jordan future low femme vers des choses plus grandes et meilleures. Avant la air jordan retro 11 low femme mousse de Lunarlite utilisée dans la fabrication de masse asics gel lyte 3 femme vert olive blanc de chaussures de sport, les concepteurs ont investi à basket femme cortez nike peu près leur moitié de la vie quotidienne le air max jordan pas cher temps idéal pour résoudre ce type de matériel ainsi achat nike air jordan pas cher que les problèmes inhérents. interprétation correcte de rétro deux de ces phrases. baskets homme nike presto

Unknown said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

www11.9
mbt shoes
coach factory outlet
supreme clothing
michael kors outlet
coach factory outlet
bottega veneta
pandora charms
ugg outlet
michael kors outlet
coach outlet

5689 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

zzzzz2018.11.14
off white outlet
canada goose jackets
christian louboutin outlet
coach handbags
ralph lauren uk
nike shoes
ralph lauren polo
jordan clothing
air max 90
canada goose outlet

yanmaneee said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

valentino
adidas superstar
golden goose sneakers
valentino shoes
off white clothing
michael kors handbags
fila
yeezy boost
nike air max 270
yeezy

yanmaneee said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yeezy shoes
golden goose outlet
canada goose
supreme clothing
golden goose sneakers
pg shoes
golden goose superstar
kobe 11
golden goose
birkin bag