PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Wednesday, June 1, 2016

Ayam masak serai

Pening kadang2 . Tak tau nak masak apa. Sekali tengok kat fb. Nampak mcm sedap. Try buat memang sedap...
Jom tengok resepi dia... CA main campak2 ja .

- ayam potong kecil. Gaul garam kunyit ... goreng separuh masak
- blender halia , bawang besar atau bawang merah , bawang putih - tumis sampai naik bau .
- masukkan cili giling . Ketuk 4 ke 5 batang serai ....biar pecah2. Masukkan dlm cili tadi.Biar masak sampai pecah minyak . Masukkan asam keping . Masukkan ayam ... gaul rata . Rasakan garam. Kurang tambah . Siap ....

2 comments:

Ibu Daswati said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates
This comment has been removed by a blog administrator.
Trúc Phương said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ko makou mua olelo e hoʻouna i nā mea kūʻai mai koʻu aloha!in ky yeu
in phong bi

Company mahele In Hong Dang hoʻokumu mai 2006,in the nhan vien
In thẻ VIP ma hope o oi aku mamua o 10 makahiki o? Acaeoey makou he haʻaheo e lilo i ka luna alima i loko o ke kula o ka manao,Mẫu kỷ yếu đẹp
Mẫu phong bì đẹp a me ka pai ana i hoʻolaha ma Hanoi. Ma luna o nā makahiki makou i mau hoʻoikaika ala, lanakila nui hihia, mai ka ukiuki Competition o ka makeke,in giấy khen giá rẻ
in kẹp file giá rẻ ke mahuahua ma ka hoʻokomo o kumukūʻai no ka mea, maka mea, .... malama ana i ka uku, a me ke kūpono o nā waiwai a pau. Na huahana ma increasingly maikai, oi aku ka 'oihana.in giấy khen tại Hà nội
in bao lì xì Ka mea, ua akaka ma ka manao, prepress, pai & aaioee a pau huahana. Hiki ia kakou loaa hou, a nui aku ka ho'āʻoʻana, e like me nā mea kūʻai mai nei i ke ki i ka pomaikai, ke manaʻo na makana kōkua mākou nā mea kūʻai mai i oi aku ke kina ole,in thiep chuc mung nam moi
in catalogue giá rẻ a me ka hoʻoponopono 'ku e mai e like me kekahi o ka poe Manufacturers reputable wahi lulu, a me hoʻokō '.