PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, October 17, 2014

DAMAI GUNUNG , YAN

Baru-baru ni ada sedikit urusan di Yan , Kedah.

Terlanjur di sana … kami telah mengambil kesempatan utk menginap di Damai Gunung …. boleh rujuk di http://www.damaigunung.com/

Memandangkan hari biasa… bukan cuti sekolah atau hujung minggu.

kekosongan memang ada

.

.

CA ambik rumah tradisional … sajalah ….

Nak rasa mcm mana tidur rumah papankan ..

20140929_134239

20140929_134215

rumah tradisional …. yang dilengkapi dengan tempat memasak dan peralatan asas memasak …

Apa yang special di sini …

20140929_134143

20140929_134253 20140929_134252

tu dia … private swimming pool …

kolam very safety … ditengahnya ada dinding yang memisahkan kolam dewasa dan kanak-kanak

Dalam gambar … tak nampak …

.

.

Airnya … adalah air bukit yang diambil dari anak sungai yang mengalir dari Gunung Jerai

dan sungai ini tak tercemar kerana tiada aktiviti rekreasi ….tiada jalan utuk orang ramai masuk ke situ ..

.

.

Ownernya …. akan tukar air kolam setiap kali … penginapnya keluar ..

(yang ini … CA tengok sendiri)

Jadi … kita guna kolam dengan air bukit yang belum tercemar langsung …

.

.

websitenya http://www.damaigunung.com/ … boleh google …

satu lagi… Yan ni … makanan basah seperti seafood … sayur2 murah..

Kita boleh beli di Pasar Yan … hanya dalam 4km…

atau di Pekan Guar Cempedak ..

20140930_104813

Ketam goreng … harga basah sekilo rm12.00 (mana nak dapat dek nonnn oiiii )

Balik … masak … makan … terjun kolam… naik makan …erjun lagi ..

Tak ada sapa nak kisah ..

Pihak Damai Gunung pun menyediakan tempat barbeque …

11 comments:

Dr K said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

baiklah!
terima kasih share info ni...saya mmg tercari2 tempat yg ada private pool macam tu...sebab nak bawak 3 askar ni..hihih

Mummy Dina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Macam best je..so far x pernah lagi bercuti kat kedah selain langkawi..nak kena try ni..hehe

Dr Singa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wuuhuuu..
tenkiu...
terus letakdalamlist 'to do '

Cikgu Ma said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

umah tok kat yan...tp x tau pon tempat ni :)
cantik...

LadyBird said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Brp rgt smlm tuk umh ni kak.. cantik bbno rumhnye..

huda said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

specialnye tmpt cmni, da lame xbercuti, kepingin betul

Bapak said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terliur, mana nak dapat ketam sekilo RM12!..hihi

rate semalam berapa yer?

Unknown said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

qzz0525
cheap mlb jerseys
michael kors
nike outlet
jeep shoes
true religion jeans
oakley sunglasses
true religion jeans
polo outlet
pandora charms
lacoste soldes

时间 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

0813jejeAprès les enfants cortez nike cuir homme sont venus les approbations de la célébrité. Oui, vous pouvez basket nike wmns air max 90 premium noir trouver des paires qui incluent un pricetag de 170 asics running pas cher $. Le nom de marque Bathing Ape, asics gel lyte v rouge et blanche centré sur les expressions fréquentes de la langue japonaise, asics femme soldes «baignant dans l'eau tiède», décrit la jeunesse basket nike tn pas cher japonaise pour les développements les plus récents et les plus asics gel lyte v femme rose appréciés.

Unknown said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

www11.9
supreme
christian louboutin outlet
canada goose jacket
yeezy boots 350
coach outlet
canada goose
off white outlet
christian louboutin shoes
christian louboutin
nike shoes

5689 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

zzzzz2018.11.14
air max 90
canada goose jackets
canada goose jacket
nike outlet factory
clarks outlet
nike outlet
christian louboutin
coach outlet online
canada goose outlet
salomon shoes