PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Monday, March 17, 2014

RAHMAT DAN NIKMAT

Alhamdulillah ..... semalam dan kelmarin... Allah berikan rahmat pada hambaNya ...
Hujan turun .....
HambaNya yang leka ini.... membiarkan daun daunan bertaburan sehingga menutup aliran air ke longkang besar .... kerana .... merasakan bahawa kemarau ini akan berpanjangan lagi .....
.
.
.
Dan inilah habuannya ...
Air naik ..... dan membawa sampah sarap dan daun2 hingga ke muka pintu ...
Pagi semalam hingga tengah hari ...
Dengan bantuan bala tentera dalam rumah ni ....
Kita gotong royong .......

5 comments:

Cho Zila said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ingat lak lagu rahmat dan nikmat kejujuran entahler tak ingat dah lagi.. ha.. ha...

JunAina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kajang seharian hujan...alhamdulillah... Hari ini pun mendung ja. KL baru je hujan agak lebat, cuci segala jerebu.

Kniedaz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehehe...nak suruh gotong royong tu sebenarnya

Mak Su said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

belum dpt nak sidai kain ni... hujan berterusan :)

alhamdulillah

sudipVSsenduk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hujan & panas ada hikmahnya