PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, July 6, 2010

HOSPITAL SULTANAH BAHIYAH

Sabtu lepas melawat tok yang dimasukkan ke Hospital Sultanah Bahiyah kerana masalah paru-paru. Alhamdulillah … keadaannya beransur pulih …….

hsb

Aku tak pernah lagi menjejajki kaki ke hospital baru ni . Ohhhhhh besarnya …… kami datang melawat waktu petang  . Org ramainya. ….. Lift ada 4 saja….. bersesak2 orang ramai. Yang tak sanggup menunggu ….. menggunakan tangga sebagai alternatif. Bagi warga tua … dan warga yang malas exercise macam aku ni …. tetap menunggu lift juga.

DSC06932

Tok menanti kedatangan kami dengan teruja. Nampaknya dah sihat. Dibisik pada aku ….

“Hang minta tok keluaq ….. tok tak leh duduk laa , satu bilik dengan org jantan  nak buat apa pun segan “.

Aku pandang keliling ….. 4 orang pesakit dalam bilik tu termasuk tok. Ohhhhhh ….baru aku perasan …. 2 lagi pesakit adalah lelaki. 

Aku keluar …… melawat ke wad sebelah …. sama juga ….

Apa dah jadi …. satu bilik berkongsi lelaki dan perempuan .

BAgi lelaki rasanya tak jadi masalah …… bagi perempuan yang ruang auratnya yang terbatas mengganggu pergerakan. Apa tah lagi apa bila wad dikongsi bersama….. waktu rehat pun terpaksa bertudung litup ….. macam mana nak sihat …….

Pada pengurusan HOSPITAL SULTANAH BAHIYAH …. harap keadaan ini dapat ditangani dan memahami sensitiviti pesakit.   Sedangkan negara bukan Islam pun mengasingkan wad lelaki dan perempuan……. Inikan pula kita ……

Keesokannya tok telah keluar wad. Lega rasa hati tuanya …..

2 comments:

NGINAP SRENGENGE said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam anaknda,

Apa pasai jadi gitu.
Buat malu orghang Kedah.
Jagalah sikit tuan Pengarah hospital.Sekarang PAS memerintah ni.

Kasi repot kat ustaz Azizan.
Wassalam.

student said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tu baru pasal penempatan pesakit.. blum lg pasal orang yg jaga pesakit,ada perasan tak klu nurse jaga malam dok tido kat kaunter?? nurse mengharapkan student nurse buat kerja mereka..yg baik suma staff dapat pujian.. kalau ada masalah suma jatuh kat student.. p/s bukan suma nurse yg wat perangai tp segelintir