Minum petang ni ...
Berseri-seri muka kita ....
Sapa ada resepi ...stail org lama buat ..
Yang sekarang ni...tak best ...
Hijau ...taruk kaler ....tak guna daun pandan ..
Kepalanya keras ...byk tepung ...
Yang orang tua tua buat ..lemak berkrim ...
Kepalanya lembik ...gedik gedik lagi .... Ada bau kayu manis ka jintan manis tak tau ...dappppp...
Sapa ada resepi .....kongsi kongsi ..
nampak ok jer kepala dia tu!
ReplyDeleteakak dah 1/2 abad makan seri muka, takdr berseri pun muka ni...uhuk!
Ni pun kuih paberet saya jugak. Sangat suka!
ReplyDeleteBetul, kadang tu orang berjual, warna hijau jer cantik tapi rasa agak kurang...
Betul, betul, betul!!!!
ReplyDeleteIsh ni yg rindu nak balik aloq setaq ni. Senang dapat kuih-kuih tradisional. Sedap & murah lak tu!
Feveret saya jugak tapi dah lama sangat x masak kuih ni..
ReplyDeleteresepi dia mudah jaa,(untuk lapisan hijau shj)
ReplyDelete5 biji telur
1 cawan santan pekat
gula agak2 manis
serbuk kulit kayu manis (sedikit)
daun pandan (mesin dan ambil airnya)
sedikit garam
2 camca tepung gandum
* campurkan semua,tapis, kukus pulut biar separuh masak, tuang adunan tadi, kukus sampai masak. pastikan air darii tudung pengukus tidak jatuh ke atas kueh. selamat mencuba
replica bags canada moved here u2i25o1u48 replica bags by joy replica bags from china hermes fake t8k32q7g08 replica bags australia visit our website t2w75z7q56 luxury replica bags replica bags turkey d0i54b2r15
ReplyDelete