Monday, August 8, 2011

Lembu di darat , ikan di laut . . .


Dalam pinggan bertemu jua. . .

Berganding bersama . . Masuk ke perut. . .

Sambal tumis daging dgn petai dan pekasam. . .

Arghh. . . Pengsan. . . .

Buat cinta hatiku . . . Tahniah baba. . . .

18 comments:

  1. perkasam~~kena dengan nasi kosong panas pun da sedap~~

    ReplyDelete
  2. celik bijik mata masa bersahur...

    ReplyDelete
  3. pekasammmmmmmmm!~ my peberet hoccay!

    kalo iols balik kampung iols - sokmo gi pasar sari kat Bota Kanan - beli ikan pekasam... banyak2 buat stok - bawak balik KL!

    ReplyDelete
  4. Pertama kali kakcik tengok sambal tumis daging dengan petai. :)

    Pekasam - perghhh!

    ReplyDelete
  5. 1st time dengar sambal tumis daging ! :P

    ReplyDelete
  6. bulan pose makan pekasam memang pembuka selera...

    ReplyDelete
  7. - kenape kalo kite goreng pekasam kan...hancur!! nti tinggal tulang je...T_T

    ReplyDelete
  8. @kakngah

    kalau taruk cabai ... lagi celik heheheh

    ReplyDelete
  9. @miloais

    samalah kita ... mesti cari pekasam ...

    ReplyDelete
  10. @kakcik

    itu resepi ... mak sedara saya ... pertama kali tengok heran gak... bila try ..rupanya sedap....

    ReplyDelete
  11. @Daddy Ziyyad

    memang sedap .... cuba minta mommy zz buat .... cuma tambah ... halia ngan serai saja .... dalam ingredient sambal tumis biasa ....

    ReplyDelete
  12. @AI

    kalau tak nak hancur.... masa goreng bagi minyak lebih sikit ... mcm kita goreng ikan ... tetapi kalau pekasan yang agak lama.... mungkin dia akan hancur ...

    ReplyDelete